сряда, 22 февруари 2023 г.

Производството на Faraday Future 91 най-вероятно ще започне в края на март месец

 По време на представянето на електрическият Faraday 91EV, американската компания заяви, че производството на електрическият роботизиран автомобил ще започне през 2019 година. Това обаче, така и не се случи до днес, тъй като компанията бе поставена пред редица проблеми свързани най-вече с финансирането, а от там спадна и доверието към нея. Редица клиенти оттеглиха поръчките за своите модели, но все пак са останали около 300 човека, които все още имат търпение и чакат резултата от своите вложени 5000$. Те най-вероятно ще бъде възнаградени, тъй като според последната информация производството на FF91, трябва да започне в края на март месец, ако до тогава пристигнат чаканите 150 млн. долара за финансирането на старта на производството. 

Отлагането на производство обаче позволиха на компанията да направи редица подобрения по модела, чиито сериен вариант бе представен наскоро. Тримоторната система за задвижване на четирите колела осигурява вече мощност от 1065 к.с., а ускорението на модела до 100 км/ч. от място става за 2.3 секунди. Официално заявената автономия на модела е 613 км. с батерия доставяна от LG, чиито капаците възлиза на 130 кВтч. 

Надяваме се до края на месец март, все пак да бъдат публикувани и официалните данни за модела, които на свой ред ще бъдат добавени към този пост. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар