понеделник, 25 април 2022 г.

Новото поколение на Ford Taurus налично само в Близкия изток

 Новото поколение на Ford Taurus, бе представено преди броени часове и ще бъде наличен на пазарите в Близкия изток от средата на тази година. Видно е, че моделът е базиран на китайското Ford Mondeo, като външно разликите се свеждат единствено до различните надписи. Това не е изненада, тъй като и двата модела ще се произвеждат на една и съща поточна линия в Китай. 

В интериора обаче се забелязват съществени различия. При Ford Taurus отсъства огромният инструментален клъстер, който явно не е по вкуса на арабите. Пред водача място заема комбиниран панел с 8-инчов дисплей за инструментариума и 13.2-инчов тъчскрийн за мултимедийната система, чрез който се управляват и всички функции на климатичната инсталация. Въпреки намалените общи размери спрямо тези на предходната версия, вътрешното пространство в новото поколение е нараснало благодарение на междуосието от близо 3 метра. 

Под капака на новият Ford Taurus, място намира познатият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 246 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към предните колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар