понеделник, 25 април 2022 г.

Changan Lumin Corn с дизайн съобразен с детските вкусове

В Китай модата по микро автомобилите се засилва с огромни темпове и поредната марка, каято ще навлезе в този клас е Changan с своя Lumin Corn. Китайският производител представя обособена специално за този модел подмарка, която ще предлага Lumin Corn в две версии на междуосие и съответно с 2+2 и 4 места. Странният дизайн на градският модел никак не е случаен, тъй като според последните проучвания, втората кола в средно статистическото китайско семейство в 20%, от случаите е избирана от децата, а не от родителите. Въпреки, че Changan се е съобразил с този факт не е направил компромис относно механиката и е подходил по-внимателно към своят модел. Размерите на Lumin Corn, превъзхождат тези на конкурентните модели, което се отразява благоприятно на вътрешното пространство. Дължината на модела е - 3.27 метра, а междуосието възлиза на 1.98 метра. 

Интериора е модерен с внимание към детайла и предлага дори повече от необходимото за градско шофиране. Серийно пред водача е монтиран цифров инструментален панел, а мултимедията разполага с 10.2-инчов, свободно стоящ тъчскрийн панел. Воланът е кожен, мултифункционален и дори сплескан в долната си част за по-удобно влизане и излизане от автомобила. Серийното оборудване включва две въздушно възглавници, пълен ел. пакет, климатична инсталация и дори автономна система за шофиране от 2-ро ниво и 14-цолови джанти. 

За задвижване Lumin Corn, разчита на електромотор позициониран в предната част с мощност 41 к.с., за който ще се предлагат батерии с капацитет от: 12.9, 17.6 и 27.9 кВтч., които ще осигуряват автономия от 155, 210 и 301 км. В по-късен етап се очаква и версия с мощност 48 к.с., но тя най-вероятно ще бъде налична само за модификацията с удължено междуосие и четири пълноразмерни места. Цени все още не се съобщават, но облекчение за нас е факта, че тези модели  за сега са налични само в китайската република. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар