вторник, 26 април 2022 г.

Има ли смисъл от Mercedes T-class?

 Луксозната версия на Mercedes Citan, бе представена преди броени часове като Mercedes T-class, а ние от своя страна си задаваме въпроса - необходима ли е луксозна баничарка на пазара при положение, че все пак съществува модификацията Tourer в гамата на Citan. Маркетинговият трик за създаването на така наречената Т-класа има повече смисъл за предстоящата електрическа версия, която трябва да бъде представена съвсем скоро, като EQT и от своя страна ще разполага с преработен дизайн на екстериора и още по-луксозен интериор близък да този на Mercedes EQT Concept или поне така се надяваме.

Описана като компактен семеен ван Mercedes T-class, предлага просторен интериор и място за 5 човека, като в по-късен етап ще бъде достъпна и версия трети ред седалки и удължено междуосие. Като цяло интериора е идентичен с този на пътническата версия на Citan, като са налични детайли с имитация на алуминии или в цвета на купето и такива, обшити в еко кожа с контрастен шев. Оборудването е станало по-високо, като серийно ще бъде налична мултимедията с 7-инчов дисплей, безключов достъп и старт, гласов асистент, сензор за обекти в сляпата зона на водача, система за разпознаване на пътни знаци, сензор за налягането в гумите, амбиентно осветление и др. 

Моторната гама включва дизеловият - 1.5 литров мотор във версии на мощност от 95 и 116 к.с., както и 1.3 литровият, турбо бензинов мотор с мощност от 102 или 131 к.с. Интересна е функцията за увеличаване на мощността в рамките на няколко секунди за турбо дизеловият мотор с мощност 116 к.с., който получава допълнителни 5 к.с. в момент на изпреварване. Всички мотори са куплирани серийно с 6-степенна, механична скоростна кутия, а срещу доплащане за по-мощните бензин и дизелови версии ще бъде налична и 7-степенната, двудискова трансмисия. При всички случаи задвижването е само на предните колела. 

Продажбите на Mercedes T-class в Германия ще стартират това лято, като цените ще започват от малко под 30 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар