неделя, 24 април 2022 г.

AITO M7 ще бъде вторият модел на марката, собственост на Huawei

Създадената от Huawei марка AITO, представя своят втори модел наречен AITO M7. До като първият модел на компанията - AITO M5, бе базиран на Seres SF5, новото предложение на марката е  независим проект макар и разработен съвместно с Dongfeng, който от своя страна притежава споменатата Seres. 

Новият AITO M7 е пълноразмерен електрически SUV с дължина - 5.02 метра, ширина - 1.94 и височина - 1.77 метра. Това означава, че новият китайски модел отива директно в категорията на Volvo XC90, който ще предлага място за 6 или 7 човека в зависимост от версията. 

Все още не разполагаме с информация относно механиката, но се предполага, че за задвижване новият модел ще разчита на хибридната технология позната от AITO M5. Това означава, че под капака място ще намира 1.5 литров, турбо мотор който служи като генератор на батерията с капацитет от 40 кВтч., която от своя страна захранва един или два електромотора задвижващи съответно задните или четирите колела. повече подробности ще бъдат добавени в по-късен етап.
+++++++++++++++++++++++++++++++
Както се очакваше за задвижване Aito M7 ще разчита на бензинов мотор с работен обем от 1.5 литра и мощност 125 к.с., който служи за генератор на батерията чиито капацитет от 40 кВтч., осигурява пробег в изцяло електрически режим до 190 км. Aito M7 ще се предлага с един или два електромотора и мощност от 272 или 450 к.с., които ще задвижват съответно задните или четирите колела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар