сряда, 30 август 2023 г.

Volkswagen Saveiro с поредно обновяване преди да бъде заменен изцяло

 Когато южноамерикаснският филиал на марката замени Volkswagen Gol със значително по-модерното Novo Polo, ние си запитахме, каква ще бъде съдбата на емблематичният пикап Volkswagen Saveiro, чието последно поколение реално се предлага от 2009 година с различните подобрения и модернизации. Днес отговорът на този въпрос е пред нас и честно казано не ни развълнува особено. Вместо нов модел, марката реши да хвърли значителни средства в поредното му обновяване, което означава, че Saeiro ще се предлага на пазара в този вид поне още 3-4 години. Реално в момента на пазара в Южна Америка са останали само три модела в този сегмент в лицето на  Fiat Strada и Chevrolet Montаnа, но американският представител е значително по-скъп и модерен. 

Немците много добре знаят, че италианският модел ги превъзхожда многократно със своите 64 000 продажби годишно, което е почти три пъти повече от реализацията на Saveiro, но въпреки това при обновяването на своят модел са наблегнали предимно на визията. Предната част е изцяло нова с променен дизайн на фаровете и радиаторната решетка, а бронята е приела по-агресивно излъчване. в задната част откриваме ревизирани светлини и по-изразена броня. Според информацията обновеният VW Saveiro е и с преработено предно окачване повдигнато с 1 см. Задният мост е без промяна, но сега всички версии на модела се предлагат с четири дискови спирачки.

Под предния капак промени няма. Там място намира познатият 1.6 литров, бензинов агрегат с мощност 120 к.с. и възможност за работа с етанол, куплиран с 5-степенна, механична предаваща движението само към предните колела. Турбо мотор или автоматична трансмисия не са предвидени за модела, което е основен минус за него спрямо неговият пряк и единствен конкурент. 

Типично по немски, интериорът също не е докоснат в продължение на десетилетие. При него реално промени няма, ако изключим новата стилистика на циферблатите и малко по-доброто оборудване на модела, който вече ще разполага серийно с климатична инсталация , ел пакет, задни сензори за паркиране и две въздушни възглавници. Срещу доплащане е налична нова медийна система с мултиволан и интериор изработен от еко кожа с цветни шевове за версията Extreme с офроуд добавки, която заменя версията Cross. 

Цените на обновеният VW Saveiro в Бразилия, стартират от 19 600 долара, което все пак е по-малко с около 10%, от тази искана за Fiat Strada, но дали това ще помогне в случая все още не е ясно. Както до сега VW Saveiro ще се предлага с единична и двойна кабина с две или пет места, но само с две врати. Междинната версия с две седалки и удължена кабина отпада от гамата на модела. Товароносимостта в зависимост от версиите варира между 638 и 664 кг. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар