сряда, 30 август 2023 г.

Skoda разскри интериора на новите Superb и Kodiaq

 Малко преди да бъдат представени официално новите поколения на Skoda Superb и Skoda Kodiaq, чехите разкриват техният интериор. От снимките става ясно, че интериорът на новите модели е издържан в новият стил на марката наложен от Skoda Octavia, но тук той е еволюирал. Цифровият, 10-инчов инструментален панел и свободно стоящият 13-инчов дисплей са главният акцент в дизайна, но впечатление правят и трите въртящи клъстера за управлението на климатичната инсталация с вградени 1.2-инчови дисплеи. Средният от тях може да бъде персонализиран и да показва силата на вентилатора, посоката на въздуха, режимите на шофиране или силата на звука на озвучителната система. Този ансабъл от физически бутони според разработчиците улеснява работата на водача по време на движение и носи името Smart Dials. 

Сред опционалните системи наблюдаваме HUD дисплей с проекция на предното стъкло и добавена реалност, а налични за модела са и нови функции от от пакета Simply Clever, които вече могат да достигнат до 28. Тъй като и двата модела ще се предлагат само с DSG трансмисии, то скоростният лост от централната конзола между предните седалки е заменен от десния лост на кормилната конзола. Най-скъпите версии на предни седалки ще получат за първи път масажна и обдухваща функция в допълнение на подгряващите реотани. 

Специално внимание се отделя и на материите за тапицериите на интериора, като текстилът е изработен от 100% , рециклиран полиестер. Опционалната кожена тапицерят пък е обработена, чрез екологичен процес на парене с остатъчни продукти от обработката на кафени зърна и маслини. Марката ще предлага три линии на обзавеждане наречени Loft, Lounge и ecoSuite с черни или коняк нюанси

Официалната премиера на новите Skoda Superb и Kodiaq ще се състои през септември и ноември  месец. Тогава ще станат ясен и техният дизайн, както и подробната информация за моторната гама, която все пак се очаква да включва и дизелови агрегати. Бензиновите версии най-вероятно ще са оборудвани с лека хибридна система, а на върха в гамата ще бъдат разположени Plug-in хибридните модификации. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар