вторник, 29 август 2023 г.

GAC Trumpchi ES9 е новият флагмаски модел на марката

 Преди да видим собствено разработената хибридна система на GAC в MPV модела - Trumpchi E8, тя прави своята премиера в новият SUV на марката наречен ES9. Реално Trumpchi ES9 е по-скъпа версия на представеното преди две години второ поколение на Trumpchi GS8. Разликите в дизайна се свеждат до оформлението на предната част и за разлика от своят събрат - ES9 ще се предлага само като Plug-in хибрид. 
До голяма степен новата система се уповава на тази от Toyota, която бе използвана до момента в моделите на марката. Тя обаче задвижва само предните колела, но наличният бензинов двигател с работен обем от 2.0 литра и мощност 190 к.с., може да работи и като генератор на тяговата батерия с капацитет от 25.6 кВтч. В DHT трансмисията е вграден електромотор с мощност 182 к.с., който от своя страна може да задвижва триредовият SUV в изцяло електрически режим в рамките до 100 км. Когато двата агрегата работят паралелно, общата мощност подавана към колелата възлиза на 373 к.с. и с един резервоар и пълна батерия могат да бъдат изминати 1000 км. 

Интериорът на GAC Trumpchi ES9 е идентичен с този на GS8 и ще предлага място за 6 или 7 места. Пред водача място намира цифров, 12.3-инчов инструментален панел, а медийната система разчита на свободностоящ 15.2-инчов тъчскрийн. Централната конзола между седалките е от плаващ тип с две подложки за безжично зареждане на телефони. Продажбите на новият флагмански SUV на марката в Китай ще започнат от края на септември месец, като за сега експорт не се предвижда. Очаква се цените да стартират от около 35 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар