сряда, 15 февруари 2023 г.

JMC актуализира своята гама на Ford Transit

JMC обновява своята гама от товаропътнически модели, които се продават с емблемата на Ford, тъй като същите само се произвеждат в заводите на местната компанията, но са чисто и просто леко променени версии на четвъртото и петото поколение  Ford Transit. Разбира се, това става под зоркият надзор на американската компания, която вече притежава над 40%, от акциите на JMC и всички направени подобрения са съгласувани.
И двата модела след обновяването са радват на нов дизайн и изцяло нов интериор. Ford Transit Pro се предлага в Китай от 2019 година и сега възползва от 10.1-инчов екран за мултимедийната система с гласов контрол и усъвършенствани технологии за безопасност на шофирането. Серийно за модела са налични две въздушни възглавници, адаптивен автопилот със система за предотвратяване на сблъсък и поддържане движението в пътното платно и сензори за паркиране на заден ход, а системата за стабилизиране се управлява от 4-ри ядрен процесор и сега реагира значително по-бързо. За задвижване моделът разчита на 2.2 литровият, турбо дизелов мотор покриващ стандарта Евро6, съчетан с 6-степенната автоматизирана трансмисия от Marelli. 

При Ford Transit Custom, който е наличен в Китай от  2 години, препратките в дизайна са директно към последното поколение на Ford Tourneo Custom, който бе представен в Европа в края на миналата година. Дизайнерите умело са интегрирали голямата радиаторна решетка в комбинация с тънките LED светлини. Промените в интериора и тук са значими и дори по-драматични. Пред водача място заема цифров клъстер с два сдвоени 12.3-инчови дисплея, като от този за инфотайнмънт системата се управляват и функциите на двузоновия климатроник. Моделът е оборудван от пакет асистенти позволяващо автономно шофиране от 2-ро ниво, амбиентно осветление с 64 цвята, навигационна система, а инфотайнмънт системата разполага с над 100 приложения за онлайн покупки. Китайската версия на Ford Transit Custom се задвижва от 2.0 литрови, бензин или дизелови турбо мотори с мощност съответно от 121 и 204 к.с., куплирани 5 степенна механична и 9-степенна, автоматична трансмисия предаващи движението към предните колела. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар