четвъртък, 28 април 2022 г.

Kia Niro Plus е предложениета на марката към малкия бизнес и таксиметровите компании

 Въпреки наличието на новото поколение Kia Niro, предходният модел ще бъде наличен на пазара поне още три години в удължена версия наречена Niro Plus. Тя ще е предназначена предимно за таксиметровите компании, но ще може да бъде закупена и от частни клиенти. След товарната версия на Kia Ray, това е вторият специално преработен модел насочен към бизнеса, а през 2025 година марката ще създаде и специална гама за търговски превозни средства насочени към хора с малък и среден бизнес.

Kia Niro Plus е базиран на първото поколение Kia Niro и разполага със специфичен дизайн на каросерията, чиято дължина и височина са нараснали съответно с 1 и 8 см. с  цел подобряване на вътрешното пространство. Версията предназначена за таксиметрови компании е оборудван с по-тънки седалки, специална непромокаема тапицерия и мултимедия с гласово разпознаване и вградена функция за цифров тахограв, като по този начин се премахва нуждата да се монтира таксиметров апарат. 

Новата версия на модела ще се предлага като PHEV и EV, което ще рече, че под предния капак място ще намира 1.6 литров, бензинов мотор куплиран с електромотор с обща мощност от 141 к.с., куплирани с 6-степенна трансмисия с дваен съединител. Електрическата версия е оборудвана с електромотор с мощност 136 к.с. и батерия с капацитет от 39 кВтч., която осигурява автономия до 289 км. Наличието на по-голямата батерия с капацитет от 64 кѝвтч. и електромотор с мощност 204 к.с., все още не е потвърдена за Niro Plus.


Няма коментари:

Публикуване на коментар