сряда, 19 май 2021 г.

Dongfeng Fengon 500 пристига в Европа с цена от 16 000 евро

След като Dongfeng, успя да пробие на европейския пазар с електрическия - Seres 3, чиято цена в Германия започва от 25 500 евро, сега китайската марка представя версията с бензинов агрегат на компактният кросоувър, която ще се предлага под името Dongfeng Fengon 500. Новото предложение е с леко променена визия, но разполага със същите козове, а именно ниска цена и високо оборудване. 



Dongfeng Fengon 500 се задвижва от атмосферен, 1.5 литров, бензинов мотор с мощност 115к.с., куплиран серийно с 5-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане моделът се предлага и с CVT, като при всички случаи задвижването се осъществява посредством предните колела. Налична е и версия оборудвана и с газова уредба, която замества отсъствието на дизелов агрегат.


Стандартното оборудване на модела включва: климатик, мултимедийна система, камера за обратно виждане, пълен ел. пакет, салон изработен от еко кожа, кожен мултифункционален волан, авт. фарове и чистачки, борд компютър и 16-цолови алуминиеви джанти.  Всичко това получавате за цена от 15 995 евро, а ако решите да доплатите още 1800 евро ще се радвате на CVT трансмисия, асистент при потегляне на наклон и круиз контрол. 



До тук всичко звучи чудесно, но не трябва да се забравя, че този модел всъщност е модернизирана версия на предлаганият от 2016 година в Китай - Dongfeng Fengguang 580, което означава, че трябва да имате предвид надеждостта относно безопастността на модела. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар