петък, 6 ноември 2020 г.

До 2030 година Bentley, става изцяло електрически бранд

След обявените планове на марката за нейното бъдеще до 2030 година става ясно, че след 2026 година, всички нейни превозни средства ще бъдат с нулеви емисии. Това означава, че реално в гамата на марката напълно ще отсъстват модели задвижвани с ДВГ. До тогава силно влияние ще имат хибридните технологии, които ще намерят място във всички предлагани модели. 

Първите такива се очакват още следващата година, като се предполага, че това ще бъдат електрифицираните версии с Plug-in хибридна технология или от типа на леката хибридна система на моделите Bentley Flying Spur и Bentayga
Първият изцяло електрически модел ще бъде представен през 2025 година и ще бъде повлиян силно от концепцията EXP 100GT. Дали той ще замести сваленият от производство Bentley Mulsanne, не става ясно, но по-скоро залагаме на това, да бъде наследника на Bentley Continental GT. Година след това се очаква и новото поколение на Bentayga и Flying Spur, които също ще бъдат изцяло електрически задвижвани модели. Подразделението за персонализиране на превозни средства - Mulliner, ще продължи да предлага ограничени бройки от избрани модели. 
За да бъдат постигнати тези цели, марката инвестира сериозни средства в развитието на нови мощности, а фабриката в Крю, трябва да стане екологично чиста с понижени емисии на СО2, като за целта употребата на пластмаса ще бъде сведено до нула, а количеството на отпадъчните води намалено. 
Накратко Bentlеy, става напълно зелена марка, което между другото ще важи и за всички основни производители след 2035 година, когато в Европа трябва да настъпи тоталната забрана за продажба на превозни средства с ДВГ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар