петък, 30 октомври 2020 г.

Fiat Tipo с фейслифт и Cross версия

 Италианците освежават един от най-добре продаваните си модели, който бе представен през 2015 година. Произвежданият в Турция модел и предлаган в повече от 30 държави в целият свят се сдобива с нова предна част, която би трябвало да бъде актуална поне още 3-4 години. Новите LED фарове ще се предлагат серийно за модела, а предната решетка с нов дизайн притежава огромен надпис, вместо характерната емблема на марката. Както до сега моделното семейство ще разполага с хеч, седан и комби версии, но за пръв път налична ще бъде и така наречената Cross модификация с увеличен просвет и офроуд декоративни елементи, която ще се предлага само в хеч версия. 

В интериора също са направени значителни подобрения. Инструменталният панел пред водача е заменен от цифров такъв с размер от 7 инча. Мултимедийната система вече ще се предлага само с плаващ дисплей на централната конзола, чиито размери ще достигат до 10.2-инча. Оборудването е станало по-богато, като на борда серийно ще намират редица асистенти подпомагащи шофирането. Съобщава се за нови материали, както и за подобрена шумоизолация. Серийният мултифункционален волан също е с нов дизайн. 

Промени има и под капака. Там място намира новият - 1.0 литров, 3-цилиндров, турбо бензинов мотор с мощност 100к.с., който заменя досегашния - 1.4 литров мотор. дизеловите версии ще разчитат на 1.3 и 1.6 литровите Multijet мотори с мощност от 95, 120 и 130к.с. нищо не се съобщава за трансмисиите, но при всички положения базовите версии ще бъдат оборудвани с механична скоростна кутия, а срещу доплащане ще бъде налична и автоматична такава. 


Продажбите на обновеният Fiat Tipo в Европа ще стартират от края на тази година, като цените ще започват от 13 800 евро, което е с точно 1000 евро повече от настоящият модел. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар