петък, 30 октомври 2020 г.

Modern in е най-новият китайски електрически хеч модел

Само за осем месеца, най-младата китайска марка успя да разработи електрически хеч модел, чиито продажби трябва да започнат от началото на следващата година, а производството щe се осъществява съвместно концерна BAW. Компанията Modern Auto е основана през 2018 година от остатъците на National Modern Energy Holding, която трябваше да стане собственик на Saab. Новата компания притежава един от най-модерните цехове за плазмени заварки и напълно автоматизирани поточни линии за боядисване, а същевременно има и развоен център в Австралия, за разработка на системи за автономно шофиране. 

Първият модел на марката е наречен Modern in и представлява компактен кросоувър с модерен дизайн и габарити както следва: дължина - 4.46, ширина - 1.82 и височина - 1.51 метра. С междуосие от 2.7 метра моделът предлага задоволително пространство с равен пот в кабината за пет човека. както се очаква интериорът е модерен и разполага с най-новите технологии за свързаност. Пред водача място намира 9-rинчов цифров инструментален панел, на който се изобразяват най-важните параметри за автомобила, а от страната на пасажера наблюдаваме дисплей, чрез който може да се браузва в интернет и да се подбира желана музика например. Главният дисплей, чрез който се управляват всички функции в автомобила е с размер от 14.6-инча.

Производителят все още не съобщава подробности относно задвижването и батерията, но според оскъдната информация Modern in ще се предлага във варианти с автономия от 420 и 630км., а електромотора ще бъде с мощност 163 к.с. Намеренията на компанията да предлага своя модел на пазарите и извън страната, като се правят преговори и с европейски дилъри, като цената на модела  Китай ще бъде около 30 000$. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар