петък, 30 октомври 2020 г.

Jaguar E-Pace с фейслифт и Plug-in хибрид

 Най-малкият кросоувър на марката се появи преди три години и се радваше на завиден интерес. Последната година обаче, продажбите на модела търпят известни спадове и марката спешно го подлага на козметична операция и известна модернизация. Външно Jaguar E-Pace се сдобива с нови фарове, изцяло променени брони и преработена радиаторна решетка. Джантите и страничните огледала също са с нов дизайн. 


Тъй като е базиран на платформата от Land Rover Discovery Sport, това автоматично означава, че всички нововъведения, които видяхме в обновената версия на Disovery Sport, намират място и тук. Следователно леката хибридна система работеща под 48V,  в комбинация със Стоп/Старт системата ще намират място в повечето модификации. Освен това, обновеният F-Pace ще разполага и с Plug-in хибрид задвижван от 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 200к.с. в комбинация с електромотор с мощност 109к.с., разположен на задния мост и задвижващ съответно задните колела. батерията задвижваща хибридната система е с капацитет от 15 кВтч. и доставя енергия достатъчна за изминаването на до 55км. в изцяло електрически режим. Базовата версия ще разчита на 3-цилиндровия, бензинов, турбо мотор с мощност 160к.с., който ще се предлага серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия и задвижване на предните колела. Мощните версии с 200, 250 и 300к.с. с 2.0 литровият, турбо мотор остават налични за модела. Дизеловите версии разчитат на 2.0 литровият, мотор от семейството - Ingenium, който ще се предлага във версии на мощност от 163 и 204к.с. По-слабата версия ще се предлага серийно с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще бъде налична и новата 9-степенна, автоматична скоростна кутия и задвижване 4х4. 


Интериора на обновеният Jaguar F-Pace се характеризира с нов цифров инструментален панел пред водача и новата медийна система Pivi Pro с 11.4-инчов екран. Контролерите за климатичната инсталация с нов дизайн, както волана и скоростният лост. Огледалото за обратно виждане е заменен от LCD дисплей, на който може да се изобразява картина от задната камера. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар