понеделник, 3 февруари 2020 г.

Обновеният Renault Megane ще се предлага и като хибрид

Французите подлагат на леки козметични промени четвъртото поколение на Renault Megane. Премиерата на обновеният модел пред публика ще се състои през март месец, а продажбите трябва да започнат веднага след това. Визуално обновената версия може да се различи по новият дизайн на броните, променената радиаторна решетка и новата оптика на фаровете и стоповете. Новата цветова гама, както и новият дизайн на джантите също ще открояват новата версия. 
В интериора също не се забелязват съществени промени. Нов е дизайнът на информационния панел пред водача, който вече е изцяло цифров, а инфоразвлекателната система е от ново поколение и с по-голям дисплей с размер от 10.2-инча. Съобщава се и за по-богато оборудване, както и за наличие на по-качествени материали за по-скъпите версии. Автономната система за шофиране отвторо ниво също ще намира място и в този модел. 
По отношение на агрегатите не се съобщава много, но стана ясно, че вече и Megane ще има хибридна версия оборудвана с бензинов - 1.6 литров агрегат куплиран с електромотор, чиято комбинирана мощност ще възлиза на 160к.с. Според производителя, тази версия ще може да изминава до 60км., само благодарение на електромотора, който ще черпи енергия от литиево-йонна батерия. За останалите агрегати няма информация, но най-вероятно повечето от тях ще останат в портфолиото на модела. Управляващите задни колеа остават, като опция.
Успоредно с хеч версията ще бъде представен и комби модела, както и спортният - Megane RS, а най-вероятно по време на автосалона в Париж ще видим и обновеното Renault Megane GrandCoupe.
++++++++++++++++++++++++++
Моторната гама на обновеният Megane, включва 1.0 и 1.3 литровите, турбо мотори които ще се предлагат във версии на мощност от: 120, 100, 115, 140 и 160к.с. Дизеловите версии са оборудвани с 1.6 литровият мотор с мощност от 94 или 115к.с. Всички мотори са оборудвани серийно с 6-степенна, механична трансмисия, а за някои ще се предлага и 7-степенна, двудискова трансмисия. Спортната версия получава допълнителни 20к.с., като сега мощността възлиза на 296к.с. Трансмисиите за нея са механична или EDC.



Няма коментари:

Публикуване на коментар