понеделник, 25 ноември 2019 г.

Tesla Cybertruck е пикап от бъдещото с цена от 40 000$

Премиерата на първият пикап на марката, възроди многобройни полемики и раздели феновете на марката на два лагера. Стигна се дори до там, че минути след официалната премиера на модела, акциите на фирмата паднаха с близо 7%, а два дни след това стана ясно, че пък близо 200 000 души са направили първоначално плащане от 500$ и вече чакат своите екземпляри, чието производство ще започне някъде през 2021 година. Очевидно е, че дизайна е спорен, но ако погледнем трезво на нещата има вероятност, той да бъде леко променен, когато пикапът бъде пуснат в серийно производство. Това се налага от факта, че за да бъде допуснат в движение по цивилната пътна мрежа, съответният модел трябва да покрива някои строги изисквания. Само като погледнем калниците, огромните гуми, които са извън габаритите на купето и имайки предвид изискванията, които трябва да бъдат спазени за да се предотвратят тежки наранявания на пешеходци в случаи на инцидент, то ние очакваме значителни корекции в дизайна на екстериора. Да не говорим и за това, че чистачки практически липсват, което на дали ще се отрази на дизайна, но потвърждава тезата, че това е все пак прототип в някаква фаза на развитие.  Така или иначе Tesla Cybertruck е факт и успя да привлече нужното внимание към себе си. Съществува обаче вариант, в който тези изисквания обаче, могат да бъдат заобиколени, ако максималното общо тегло на автомобила надвишава 4.5 тона, а това не е невероятно да се случи имайки предвид, че всички детайли на модела включително и стъклата устояват на удари с чук, а полезният товарен капацитет посочен от компанията възлиза на 1588кг.
За задвижване Tesla Cybertruck, разчита на три електромотора задвижващи четирите колела, чиято мощност все още не се споменава, но според обявените динамични характеристики ускорението на най-мощната версия до 100км/ч, от място става за 2.9 секунди. Автономията ще възлиза на над 800км., а максималната скорост, която ще може да бъде постигната е 209км/ч. Базовата версия е с по-скромни показатели, но имайки предвид цената от 39 900 долара, то те са напълно задоволителни. Автономия от 400км, максимална скорост от 177км/ч, и време за ускорение от 0 до 100км/ч, за - 6.5 секнди. 
Интериора е изчистен, напълно в стила на марката с огромен, централен дисплей, чрез който се управляват всички функции на автомобила. Има място за шест човека, а системата за автономно шофиране ще се предлага серийно за всички версии. Като погледнем волана обаче и тук очакваме да бъдат направени леки корекции. 
Като цяло за нас това е предпроизводствена версия на електрическият пикап на марката, който трябва да се изправи директно срещу Rivian R1T , а когато той бъде пуснат в серийно производство очакваме да бъдат направени значителни корекции по отношение на дизайна на интериора и екстериора. Дали сме прави обаче ще се разбере не по-рано от края на следваща година. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар