вторник, 26 ноември 2019 г.

Hyundai Vision T Concept демонстрира бъдеща дизайнерка линия на марката

 Концепцията Hyundai Vision T, представена по време на автосалона в Лос Анджелис, има за цел да покаже в каква посока ще се развива дизайна на бъдещите SUV модели на марката. Както знаем, главния дизайнер на Hyundai, белгиецът Люк Донкерволке, възнамерява да придаде характерен облик на всеки един от моделите в гамата на марката, като по този начин да има своя собствена идентичност. 
Концепцията е суха и е само експонат. Няма информация относно задвижването, което е изцяло електрическо, нито снимки на интериора, който явно липсва. Концепцията обаче притежава някои хитроумни идеи, които могат лесно да намерят приложение в серийните модели на марката. Такава например е активната радиаторна решетка, чиито елементи се отварят само след, като автомобилът потегли и могат да регулират потока на въздух към радиатора по време на движение. Този похват не е нов, тъй като повечето модели вече разполагат с активни ламели насочващи или спиращи потока на въздух към радиатора, но те са скрити зад радиаторната решетка. Светлините също привличат внимание със своята огледална технология, която придава харизматичност на модела. 
По всичко личи, че моделът е далеч от серийно производство, но няма да е изненада, ако в близко бъдеще марката представи изцяло електрически SUV, чиито дизайн ще бъде инспириран от този на концепцията Vision T. Някои източници дори сочат, че новото поколение на Hyundai Tucson, което се очаква да бъде представено официално през следващата година ще разполага с много от линиите на концептуалният модел, който е пред нас. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар