четвъртък, 28 февруари 2019 г.

Mercedes GLC (X253) с фейслиф и лека хибридна система

Близо четири години след премиерата на Mercedes GLC, марката обновява модела визуално и освен това внедрява в него нови технологии и системи за безопасност. Външните промени са видими от пръв поглед особено в предната част, която може да се каже, че е изцяло нова. В задната част обаче разликите са единствено в новия дизайн на бронята и променената оптика на LED светлините, но това е достатъчно той да бъде разпознат лесно.
В интериора разлики няма в сравнение с този на Mercedes GLC F-Cell, като новост обаче може да се отбележи факта, че цифровия инструментален панел пред водача ще се предлага серийно за модела. Волана също е ревизиран. Налични ще бъдат и нови материали за интериора, а адаптивният автопилот и системите за предотвратяване на сблъсък, асистента за поддържане движението в пътното платно, както и система за разпознаване на обекти в сляпата точка на водача ще се предлагат серийно. Активните амортисьори, както и офроуд пакета ще се предлагат срещу доплащане. 
По отношение на механиката, най-голяма новост е 4-цилиндровия, 2.0 литров, турбо мотори съчетан със системата от типа лек хибрид и стартер-алтернатор работещ под 48V. Той ще се предлага за версиите 200 и 300 4Matic и ще разполага съответно с мощност от 197 и 258к.с. Дизеловите версии 200d, 220d и 300d ще разчитат на 2.0 литровия, турбо дизел във версии на мощност от 163, 194 и 245к.с. Всички модификации ще се предлагат с 9-степенна, автоматична трансмисия, а модернизираното задвижване на четирите колела ще се предлага срещу доплащане. Продажбите на обновеният Mercedes GLC, започват от средата на лятото, като цени все още не са обявени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар