сряда, 27 февруари 2019 г.

Ginetta с нов суперкар в Женева

Не без известният английски производител - Ginetta, представя своя нов модел, който се явява като духовен наследник на G55, базиран на шасито от Ginetta G40. За сега неговото име не е известно, но то ще стане ясно след официалната премиера на модела, която ще се състои в Женева. 
Тежащият 1150кг., суперкар се задвижва от 6.0 литров, V8-цилиндров, атмосферен мотор със сух картер и мощност 608к.с., разположен централно зад предния мост, куплиран с 6-степенна, секвенциална трансмисия с два съединителя и възможност за смяна на предавките от волана, която предава движението към диференциала посредством карбонов кардан. Производителят не съобщава времената за ускорение, но става ясно, че максималната скорост на двуместният модел изграден от корбонови сплави ще бъде не по-малко от 320км/ч. Въпреки спортният си нрав, автомобилът има разрешение за ползване на цивилните пътища и разполага с климатична инсталация, мултимедия, камера за заден ход, сензори за паркиране и ел. ръчна спирачка, ABS и ESP. 
Намеренията на компанията са да произвежда по 50 бройки годишно, като първите екземпляри ще бъдат доставени до своите собственици не по-рано от средата на 2020 година. 14 човека вече са заявили своите модели, а цената на всеки от тях е не по-малко от 350 000 евро, без данъци и такси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар