събота, 25 май 2024 г.

Restmod: Velocity Mustang '67-68 Convertible

 

Последното предложение на американската компания ва рестмод модели Velocity, отново е базирано на емблематичният Ford Mustang от 60-те години, но този път е във версия кабриолет. Velocity Mustang '67-68 разполага с модерна екипировка и технологии и е базиран върху чисто ново шаси съобразено с последните изисквания за безопасност. 

За задвижване моделът разчита на 5.0 литровият, V8-цилиндров мотор с мощност 466 к.с., които се предават към задните колела чрез 6-степенна, механична или 10-степенна, автоматична трансмисия. Изпускателната система е дело на Borla, а спирачната система снабдена с Bosch Electric iBoster работи върху 11-инчови дискове с четирибутални апарати от Baer. Окачването също е ново и е дело на Fox с многоточкова връзка на задния мост към купето, а кормилната система е оборудвана със сервоусилвател и пиньонна рейка. 

Собствениците които са склонни да се разделят с над 320 000 долара, получават ювелирен кожен интериор и изцяло нов механизъм за сгъваемият покрив който се предлага в няколко разцветки. Серийно на борда място намира и модерна климатична инсталация Vintage Air с дигитален контрол, както и предни седалки оборудвани с отопление и вентилация. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар