четвъртък, 29 юни 2023 г.

Ferrari SF90 XX е най-мощният модел на Скудерията


Моделите на Скудерията, обозначени с абревиатурата ХХ са насочени изцяло към употреба на пистата и в повечето случай, не са легитимни за употреба на обществените пътища. Не такъв е случая обаче с най-новият продукт на марката базиран на Ferrari SF90 Stradale и респективно SF90 Spider, който бе представен днес официално и е напълно легитимен за шофиране по улиците. Хибридният суперкар Ferrari F90 XX  ще бъде произведен в серия от 1398 екземпляра с цени започващи от 770 000 евро, която е разпродадена предварително. 

Спрямо нормалните версии, тези с инициалите ХХ са със силно преработена аеродинамика и радикални промени по купето, които увеличават притискащата сила и подобряват охлаждането на агрегата. За целта са ризширени отворите за въздух в задната част на модела, което е довело до изменения в конструкцията на купето. Според информацията всички външни панели са с нов дизайн изработени от въглеродни сплави, а общото тегло е намалено с 10 кг. 

Ferrari SF90 XX Stradale / Spider разчитат на познатата хибридна централа с 4.0 литров, V8-цилиндров би-турбо мотор с увеличена до 797 к.с. мощност съчетан с 8-степенна, двудискова трансмисия и три електромотора (два на здния мост и на предния), чиято обща мощност е нараснала на 233 к.с. В резултат на това пиковата мощност на SF90 ХХ, сега се равнява на 1030 к.с. Батерията с капацитет от 7.9 кВтч. е същата и предоставя възможност за изминаването до 25 км. в изцяло електрически режим, като същевременно се използва и за движение на автомобила на заден ход. Динамичните характеристики предоставени от производителят са както следва: Ускорение от 0 до 100 км/ч. - 2.3 секунди, от 0 до 200 км/ч. - 6.5 секунди и максимална скорост от 320 км/ч., поради влошената аеродинамика. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар