събота, 1 юли 2023 г.

Jaguar E-Type ZP Collections се попълва с още 14 екземпляра от култовият модел

 След моменталната разпродажба на възродения Jaguar E-Type, английската марка предоставя нова възможност на 7 от платежоспособните си клиенти и представя нова серия от 14 автомобила на легендарният модел, която този път отдава почит на легендарните пилоти на марката от 60-те години Греъм Хил и Рой Салвадоре. 

В тяхна чест и реверанс към състезателният модел с номер ECD 400, каросерията на моделите са боядисани в цветовете на шампионският модел,  включително и наличето на кръговете предназначени за състезателният номер. Хромираните брони и джантите със спици също намират своето място заедно с емблемите на Jaguar Heritage.

Интериора също запазва своята идентичност с волан от буково дърво и характерната за периода червена тапицерия от Bridge of Weir. Характерна за тази серия от уникални екземпляри е хромираната планка на централната конзола между седалките с гравираното трасе на пистите  Oulton Park и Crystal Palace, както и надпис с цитат на Греъм Хил: "По време на състезание колата ми става част от мен и аз ставам част от нея". 

Под предния капак и на двата модела място намира същият - 3.8 литров, V6-цилиндров мотор с 3 карбуратора и мощност от 269 к.с. Специално разработената за новите издания 5-степенна, механична скоростна кутия намира своето място и тук, заедно с електронното запалване и подобрената охладителна система пригодена да осигури безпроблемната ежедневна употреба на моделите. 

Както се подразбира, цялата серия от новите модели е разпродадена предварително, но заинтересованите ще могат да резервират екземпляри от нова серия на моделите наречена F-Type ZP Editions, която ще бъде оборудвана с V8-цилиндров, 5.0-литров агрегат. Както до сега и новата серия ще се предлага по двойки, като цените не се уточняват, а собствениците ще получат и чифт винтидж каски и кожена чанта изработена от кожата на интериора със съответният цвят. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар