вторник, 28 февруари 2023 г.

Още една Honda HR-V, този път за Китай

 

В Китай, японската марка представя поредният кросоувър модел с инициалите HR-V. В Европа и Япония се предлага версията представена преди две години - Honda Vezel / HR-V в САЩ, съответно се предлага съвсем различен модел със същите инициали Honda HR-V (която пък в Китай и Европа е налична като Honda ZR-V), който на свой ред бе представен миналата година, а днес в Китай за да стане още по-объркващо, ставаме свидетели на трета версия на модела, която е технически идентична с ZR-V. Все пак дизайна на новата китайска Honda HR-V е променен, в сравнение с познатите ни версии, но запазва типичната дизайнерска линия на марката. 

Всичко това си има своето обяснение, тъй като чуждестранните производители в Китай, трябва да създадат две съвместни предприятия с местни компании за да получат разрешение за производство и продажба на своята продукция. Това всъщност важи за почти всички отрасли в страната независимо дали ще продавате шоколад или маратонки. 

Информация относно техническата част на китайската Honda HR-V, която ще се произвежда в заводите на Dongfeng все още няма, но със сигурност ще присъства хибридната модификация e:HEV с 2.0 литров, бензинов мотор и два електромотора, чиято обща мощност към колелата ще достига 207 к.с. 

Снимки на интериора, както и още информация за модела ще бъдат добавени веднага, след като бъдат оповестени.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар