понеделник, 18 юли 2022 г.

Обновената Kia XCеed получава по-агресивно излъчване и лека хибридна система

 След обновяването на Kia Ceed, сега идва ред да видим и обновената версия на XCеed, която придобива значително по-агресивен вид и по-богато оборудване. Външно обновената версия се различава по новата радиаторна решетка, променените предни светлини и новият дизайн на броните. Цветовата гама се увеличава с два нови цвята, новите 18-цолови джанти се предлагат само за този модел, а задните светлини са с нов светлинен подпис. 

В интериора веднага прави впечатление новият спортен волан и 12.3-инчовят, цифров инструментален панел, който се предлага срещу доплащане заедно с 10.2-инчовата инфоразвлекателна система. Серийно моделът се предлага с 8-инчова мултимедия с DAB радио и активната система за разпознаване на пътните знаци, която влияе пряко на скоростта на адаптивният автопилот. 

Базовата версия на Kia XCeed, разчита на 1.0 литров, 3-цилиндров, турбо бензинов мотор с мощност 120 к.с., който вече е оборудван с лека хибридна система. По-нагоре в гамата е позициониран 1.5 литровият, T-GDI агрегат с мощност 160 к.с.,, като за върховата версия е наличен и 1.6 литров, турбо мотор с мощност  204 к.с. Дизеловата модификация остава с 1.6 литровият мотор във версия на мощност от 136 к.с. наличните трансмисии са 6-степенната, механична и двудисковата, 7-степенна скоростна кутия с възможност за смяна на предавките, чрез лостчета от волана. Plug-in хибридният модел е оборудван с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 141 к.с., куплиран с електромотор разположен между 6-степенната двудискова трансмисия и двигателят. Батерията с капацитет от 8.9 кВтч., осигурява автономия в изцяло електрически режим между 48 и 60 км. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар