понеделник, 6 юни 2022 г.

Електрическият Qiantu K20 с дрифт опция и цена от 13 000$

 Според китайците от Qiantu mftors, така трябва да изглежда един електрически спортен автомобил. Вторият модел на марката след Qiantu K50, който бе представен през 2018 година се нарича - K20 и от днес може да бъде поръчан на фирменият сайт с цени между 13 и 22 000 долара в зависимост от версията. Дизайна на електрическият двуместен модел с характерен за хеч моделите профил е мека казано нетрадиционен със странно задно стъкло, чиято форма има явната цел да подобри аеродинамиката.

Интериора привлича внимание с дигитален кокпит, асиметричен дизайн на таблото и изключително тънка централна конзола между седалките, която издава липсата на вътрешно пространство. Като цяло оборудването на модела е богато и няма да липсват редица асистенти подпомагащи шофирането включително и асистент за автономно паркиране. 

За задвижване Qiantu K20, разчита на електромотор позициониран на задният мост с мощност 429 к.с., който ускорява модела до 100 км/ч. от място за 4.7 секунди. Имайте предвид, че това е автомобил от ранга на Daihatsu Copen II и тази стойност по време на движение изглежда по-скоро на телепортация. Обявената максимална скорост е 200 км/ч., а водача ще има и на разположение специален дрифт режим, който ще позволява още по-голямо удоволствие от шофирането. 


Марката за сега не предвижда експорт и обещава първите бройки да бъдат доставени на своите собственици до края на лятото. Не се споменава нищо за това колко бройки възнамерява да направи Qiantu motors от K20, тъй като капацитета на производствените мощности не позволяват голям обем на производство още повече, че K50 ще продължава да се произвежда Китай, след неуспешният опит производството да бъде изнесено в САЩ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар