понеделник, 6 юни 2022 г.

Lynk&Co The Next Day Concept: Китайците вече знаят как!

Концепцията Lynk&Co The Next Day, обръща нова страница по отношение на дизайна на бъдещите модели на марката. Стилът определено е футуристичен и ще бъде наложен в предстоящите модели на дъщерната марка на Geely, която само за 5-6 години успя да привлече множество фенове и то не само в Китай. 

Ясно е, че концептуалният модел няма да види зелена светлина за серийно производство, но един четириместен GT модел не би бил излишен в моделната гама на марката. Мускулестите пропорции с остри линии успяват да придадат агресивен вид, а четирите врати отварящи се като крила на пеперуда не остават никой равнодушен. Въпреки това откриваме някои характерни елементи, като двойните предни светлини и нов прочит на задната светлинна лента от Zeekr 001

Интериора също е издържан във футуристичен стил с - 3D холограмен, HUD дисплей. Така наречените предни седалки с нулева гравитация също намират своето място в тази атмосфера изработена предимно от дървесина и деним. 

По отношение на задвижването, китайската марка не изневерява на себе си и продължава да налага различни видове хибридни задвижвания. В случая имаме бензинов двигател задвижващ предните колела и двойка електромотори на задния мост. Хибридната система работи в режим HEV или PHEV, като за нея ще се предлагат с три типа батерии, които ще осигуряват пробег в изцяло електрически режим от 60, 100 или 150 км. При всички случаи трансмисията е хибридна  3-степенна, собствена разработка на компанията. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар