четвъртък, 23 декември 2021 г.

Новата Mazda Carol представена в Япония

Един месец, след като видяхме новото поколение на японското Suzuki Alto, сега идва ред да видим и предложението от Mazda, чието име е Carol. По традиция и двата модела са еднакви и се различават предимно по емблемите и някои дребни детайли така, че изненади и при това поколение няма. 


В интериора също всичко е видимо еднакво, но при Mazda Carol оборудването е по-семпло, като не са правени компромиси относно безопасността. Серийно моделът се предлага с 6 въздушни възглавници, система за предотвратяване на сблъсък, сензор за движение в пътната лента, автоматично превключване на дългите светлини, система за разпознаване на пътни знаци, помощ при потегляне на наклон, климатик, пълен ел. пакет и др. 


За задвижване новата Mazda Carol, разчита на 3-цилиндровия, 0.660 литров, бензинов мотор в атмосферна и турбо версия, оборудвани с лека хибридна система. Мощността на агрегатите е съответно 44 и 61 к.с., като при всички случаи трансмисията е CVT. Серийно задвижващи са предните колела, но срещу доплащане клиентите могат да получат и версия 4WD. Цените на модела в Япония, стартират от 998 800 йени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар