понеделник, 18 януари 2021 г.

Mobilize EZ-1 ще бъде първият модел от новия бранд на Renault

 С представянето на концепцията Renault EZ-1, френската марка освен, че показва какво да очакваме от наследника на Renault Twizy, дава да се разбере, че е подготвила изцяло нов бранд за градски, електрическо задвижване превозни средства, чието име е Mobilize. Към момента новото звено на компанията е в процес на разработка на четири модела, които трябва да бъдат представено в близките пет години. 


Концепцията EZ-1е с дължина от 2.3 метра, предлага място за двама човека, а нейната производствена версия ще бъде първият модел от гамата на новият бранд. Mobilize EZ-1 Concept е изработен от рециклеруеми материали и разполага с иновативна система за бърза смяна на батериите, която реално ще съкрати до минути зареждането на електроенергия необходима за изминаването на 120-150км. 


За сега не се съобщават подробности относно задвижването, но най-вероятно, то ще се осъществява от маломощен електромотор монтиран в задната част и пакет батерии с капацитет максимум 15кВтч. Снимки на интериора също липсват, но става ясно, че той ще е максимално опростен и с най-важните функции на борда, които ще бъдат доставяни и от мобилният телефон на водача, който може да пуска любимата си музика или да използва навигационното си приложение. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар