сряда, 18 ноември 2020 г.

Новото Subaru BRZ, няма да се предлага в Европа

 Новата машина за дрифт е готова и бе представена преди броени часове. Второто поколение на Subaru BRZ, отново е разработено съвместно Toyota, като предлага значително по-агресивен дизайн, по-мощен агрегат и стилен интериор с висококачествени материали. Новото поколение на модела е по-дълго с 30мм. и по-ниско с 10мм., като междуосието е нараснало с 5мм. Това ни кара да мисилм, че все пак моделът е изцяло нов въпреки приликите с предходното поколение. Според информацията общото тегло на добре оборудвана версия възлиза на 1315кг., което е с близо 60кг. повече от настоящият модел, но се надяваме, че 2.4 литровият, атмосферен, боксер с мощност 231к.с. ще компенсира успешно добавените килограми. Серийно той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия и диференциал с ограничено приплъзване, а срещу доплащане може да бъде поръчан и 6-степенен автоматик. При всички случаи задвижващи са задните колела. Динамичните характеристики все още не са разкрити, но се споменава, че системата за контрол на стабилността разполага с 5 настройки, които гарантират незабравими изживявания. За по-смелите е налична и опцията системата да бъде изключена напълно. 


Както споменахме интериора прави впечатление с качествените материали и богатото оборудване. Пред водача място намира цифров инструментален панел с 7-инчов дисплей с различни конфигурации, а мултимедийната система разполага с 8-инчов екран. 


Производството на новото поколение Subaru BRZ, започва през есента на 2021 година в САЩ. Лошата новина е, че моделът няма да се предлага в Европа, което е малко странно решение, тъй като моделът намери значителен брой почитатели на стария континент.. Цени не се споменават. Най-вероятно в началото на следващата година, а може и още тази ще видим и новата Toyota GT86, която ще се резличава само визуално от модела на Subaru. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар