събота, 21 ноември 2020 г.

Електрическият - Leap C11 в производство от 2021г.

 До сега в гамата на марката Leap Motor, присъстваха модели, за които не си струваше да се говори, но от следващата година, това е на път да се промени след като компанията сключи договор за взаимно сътрудничество с китайският концерн - FAW. На провеждащият се в момента автосалон в Гуанджоу, китайската марка представя производствена версия на електрически кросоувър модел, който трябва да бъде внедрен в серийно производство през втората половина на 2021 година. Leap C11, разполага с модерен дизайн характерен за автомобилите с нулеви емисии. Построен върху самостоятелно разработената моделна платформа, моделът е с габарити както следва: дължина - 4.75, ширина - 1.89 и височина - 1.68 метра. Междуосието от 2.92 метра гарантира задоволително пространство в кабината. 

Интериора предлага модерна обстановка с три налични дисплея с размери от 12.8-инча за инфотайнмънт системата и 10.2-инча за цифровият инструментален панел и спътника на предна дясна седалка. Всички физически бутони са сензорни, включително и тези позиционирани на волана, а по-голяма част от функциите в автомобила се управляват и чрез гласови команди. Съобщава се за автономна система за шофиране от 3-то ниво  снабдена с множество радари и сензори, която най-вероятно ще се предлага срещу доплащане. Кожените седалки с отопление и вентилация също ще се доплащат, както и отварящият се стъклен покрив. Панорамният покрив обаче ще бъде наличен ощи при базовата версия. 


Според официалната информация Leap C11 ще се задвижва от от два електромотора позиционирани съответно на предния и задния мост, чиято обща мощност възлиза на 544к.с. и е достатъчна да ускори модела до 100км/ч. от място за 4.9 секунди. Батерията е с капацитет от 90кВтч., достатъчни за автономия от малко над 400км. До края на 2021 година се очаква и версия с един електромотор позициониран на задния мост с мощност 272 к.с. и автономия над 500км. При нея ускорениеот до 100 км/ч. от място ще става за 7.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 120 км/ч.  Цените на версията с два електромотора в Китай ще стартират от 180 000 юана. Производителят предвижда и версия с удължен пробег, която ще разпобага с ДВГ, който ще служи само за дозареждане на батерията.


Няма коментари:

Публикуване на коментар