четвъртък, 9 юли 2020 г.

Toyota Corolla Cross, представена в Тайланд

Моделното семейство на Toyota Corolla се обогати с още една версия наречена Cross. С дължина от 4.46 метра, новият кросоувър се позиционира между Toyota C-HR и RAV4, но ценово все още не е ясно, къде ще бъде нейното място имайки предвид, че цените на Toyota Corolla Trek, стартират от около 25 000 евро. Все още не е обявено дали и кога този модел ще пристигне в Европа, но според информацията това ще се случи съвсем скоро въпреки, че производството му ще се осъществява в Тайланд.  Така или иначе първоначано продажбите ще се осъществяват в страни, където движението се осъществява в лявото платно, а малко по-късно ще бъде наличен и в Китай, но под името - Landa.
Тъй като е базирана на новата TNGA-C платформа, моделът няма да се предлага със задвижване на четирите колела, но ще има хибридна версия. Базовият модел ще се задвижва от 1.8 литров, бензинов мотор с мощност 140к.с. Хибридната версия разчита отново на бензинов мотор със същият обем съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 122к.с. При всички случаи трансмисията е CVT, предаваща движението към предните колела. На някои пазари моделът ще се предлага с 2.0 литров, атмосферен мотор с мощност 171к.с. и задвижване на четирите колела, като опция.
Интериорът на Toyota Corolla Cross, за разлика от дизайна на екстериора е пренесен почти без промени от хеч версията. Изненади няма, а качеството на материалите и оборудването е насъщото ниво. Цифровият инструментален панел пред водача и мултимедийната системата ще се предлагат серийно, както и редица системи и асистенти подпомагащи шофирането. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар