четвъртък, 2 април 2020 г.

Skywell / Elaris е поредната китайска марка


През това лято ще бъде представена поредната китайска марка. Нейното име е Skywell и е собственост на частната компания Jiangsu, която е собственик  и на американската марка Saleen. Първият модел на компанията е електрически задвижван кросоувър с обозначението ET5. С дължина от - 4.7 метра и междуосие - 2.8 метра, той ще предлага предостатъчно място за пет човека, като за сега седемместна версия не се предвижда. 
Както се досещате все още няма официална информация относно задвижването, но става ясно, че автономията на Skywell ET5 ще бъде около 500км. От снимките се вижда, че моделът ще бъде луксозен с модерно оборудване, а на борда ще намират място всевъзможни системи и асистенти за подпомагане на шофирането. 
Плановете на марката са до 5 години, тя да представи още три модела, построени върху двете самостоятелно разработени модулни платформи, а общото производство на автомобили трябва да достигне цифрата - 300 000. Намеренията на марката са да предлага модела в Европа и в САЩ, като за целта името му ще бъде променена съответно на Еlaris Beo и Imperium ET5. 
++++++++++++++++++++++++++++++++
Според официалната информация за задвижване Skywell ET5, както ще се нарича новият електрически кросоувър ще разчета на електромотор с мощност 204к.с., захранван от батерия с капацитет 71.8кВтч., способна да осигури автономия от до 520км. В по-късен етап моделът ще се предлага и с по-малки батерии, които ще осигурят автономия от съответно 400 и 450км. Цените на Skywell ET5 ще започват от 150 000 юана, а продажбите в Китай, започват от края налятото. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар