петък, 26 юли 2019 г.

Lotus Evora GT е новото предложение на марката

Английската компания, която в момента е собственост на китайци, представя нова версия на Lotus Evora, носеща инициалите - GT. Lotus Evora GT се отличава външно с новата цветова палитра, новия дизайн на джантите и аерокапака на задният прозорец. Тази версия също ще се предлага във версии с 2 и 2+2 места, а срещу доплащане клиентите ще могат да поръчат карбонов пакет в който предния капак, покрива и задния капак са изработени от карбон, а изпускателната система е титанова. Благодарение на всичко това се спестяват 22кг. и общото тегло на автомобила става под 1400кг. 
За задвижване Evora GT, разчита на познатият 3.5 литров, V6-цилиндров мотор от Toyota с механичен компресор, чиято мощност тук възлиза на 416к.с. Серийно, той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане клиентите могат да оборудват своите модели и с 6-степенна, автоматична трансмисия. Според информацията ускорението на модела до 100км/ч, от място става за 3.8 секунди, а максималната скорост достига 280км/ч. 
Интериора изглежда стилен и предлага спортна обстановка. Черна Алкантара, двуцветни шевове, магнезиев волан, карбонови седалки. Всичко това се предлага серийно за модела, като цените се очакват да стартират от около 100 000 евро. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар