сряда, 17 април 2024 г.

Fang Cheng Bao Leopard 8 е флагманският модел на марката

 По време на автосалона в Пекин, китайската марка BYD ще представи нов SUV с емблемите на новият бранд Fang Cheng Bao, който ще носи името Leopard 8. моделът ще бъде презентиран като флагмански за новата марка със завидни офроуд възможности. 

Leopard 8 е базиран върху DMO платформата от Fang Cheng Bao Leopard 5, но с удължено на 2.8 метра междуосие, което позволява наличието на трети ред седалки. За добрия комфорт на возещите се ще се грижи активното окачване Disus-P, което позволява движението дори когато едно от колелата липсва. На борда място ще намира и изкуствен интелект и богат набор от асистенти подпомагащи шофирането. 

Според оскъдната информация, Leopard 8 ще разчита на хибридна технология с удължен обхват, което означава, че бензиновият агрегат ще служи единствено като генератор на тяговата батерия без да има директен контакт с колелата. За задвижване ще бъдат налични два електромотора задвижващи четирите колела, а общата мощност се очаква да надхвърля 800 к.с. Повече подробности ще станат ясни след официалната премиера на модела, която ще се състои в края на месеца.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар