сряда, 17 април 2024 г.

Nissan Qashqai с обстоен фейслифт

 

След направеният фейслифт японският компактен кросоувър става неузнаваем. Nissan Qashqai получава изцяло нова предна част с радиаторна решетка вдъхновена от бронята на самураите и ултра тънки DLR фарове. В задната част обновената версия на Qashqai, също има с какво да се похвали като там се наблюдава нова броня, а задните LED светлини са с променен светлинен подпис. 

Интериора от своя страна разполага с нов дизайн на таблото, нова инфо-развлекателна система с добавени функции и 3D функция за по-ясен образ на изгледа от птичи поглед. За първи път за модела се предлага функцията "прозрачен капак" и възможност за автоматично запаметяване местата за паркиране на навигационната карта. 

Въпреки обстойните промени в интериора и екстериора, то механиката на обновеният Nissan Qashqai остава непроменена. Под капака място намира 1.3 литровият, турбо бензинов мотор във версии на мощност от 138 и 158 к.с., оборудван с лека хибридна система. Те са куплирани с механична или X-Tronic трансмисии задвижващи предните колела, а системата за задвижване на четирите колела остава налична за по-мощната версия. На върха в гамата е позиционирана хибридната E-Power версия с 1.5 литров бензинов мотор служещ за генератор на батерията захранваща електромотора с мощност 185 к.с. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар