петък, 1 февруари 2019 г.

Фейслифт за Mercedes V-class

Точно 5 години след представянето на Mercedes V-class, моделът е подложен на козметични промени и става по-луксозен от всякога. Външно промените не са големи и са предимно в предната част на модела, където се наблюдава наличието на нова броня. Новата цветова гама, както и новия дизайн на 18 и 19-цоловите джанти също ще открояват обновената версия. 
От гледна точка на интериора, то там промените се свеждат единство до нов дизайн на дюзите за климатичната инсталация и по-богатото оборудване. Клиентите на най-луксозните версии ще имат възможност да оборудват своите модели с кресла снабдени с вентилация и масажна функция. 
По-съществените подобрения обаче ни очакват под капака. Там място намира модернизирана версия на 2.1 литровия, турбо дизел, който ще се предлага във версии с мощност от 190 и 236к.с. В по-късен етап ще бъде налична и по-слаба версия за модификацията 220d, чиято мощност не се споменава. Познатата 7-степенна, автоматична трансмисия е заменена от новата 9G-TRONIC, която се очаква да подобри комфорта и производителността. Асистентите: Crosswind, Active Brake и Highbeam вече ще са налични от базовото ниво на изпълнение.
Продажбите на обновената V-класа ще започнат веднага след официалната премиера на модела, която ще се състои по време на автосалона в Женева, като цените ще започват от 36 990 евро, което само с 500 евро повече от идентично оборудвана версия от настоящият модел. Бензинова версия не се предвижда, но производителят ще представи концепция задвижвана само чрез електроенергия, която най-вероятно ще бъде предлажена като вариант в следващото поколение на модела, което ще използва настоящата платформа. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар