вторник, 30 октомври 2018 г.

Tata Harrier е първият модел на марката базиран на Land Rover

Индийската компания представи производствената версия на Tata H5X Concept, под името - Harrier, чиито продажби трябва да започнат от началото на следващата година. Дизайнът е в стила на този, които бе демонстриран в концептуалният модел, но значително по-култивиран. Все още не са налични изображения на интериора, но производителя съобщава, че нямат да бъдат правени компромиси с качеството на материалите. Оборудването ще е богато, а моделът ще се предлага във версии с 5 и 7 места. 
Тъй като компанията е собственик на Jaguar и Land Rover, не е изненада, че този модел споделя една и съща платформа с Land Rover Discovery Sport. Това означава, че новият модел на индийската марка ще се предлага серийно с задвижване на предните колела, а срещу доплащане ще бъде налично и 4х4. Задния мост е с независимо окачване, като голяма част от елементите ще бъдат изработени от алуминии. 
За задвижване, Tata Harrier ще разчита на 2.0 литров турбо дизел с мощност от 140к.с., доставян от Fiat. Серийно той ще бъде куплиран с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 6-степенна, автоматична скоростна кутия, която  пък идва от Hyundai. 
Tata възнамерява да предлага своя модел и в останалата част от света, като се очаква цените на базовите версии да започват от около - 22 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар