вторник, 30 октомври 2018 г.

Tata Harrier е първият модел на марката базиран на Land Rover

Индийската компания представи производствената версия на Tata H5X Concept, под името - Harrier, чиито продажби трябва да започнат от началото на следващата година. Дизайнът е в стила на този, които бе демонстриран в концептуалният модел, но значително по-култивиран. Оборудването ще е богато, а моделът ще се предлага във версии с 5 и 7 места. Тъй като компанията е собственик на Jaguar и Land Rover, не е изненада, че този модел споделя една и съща платформа с Land Rover Discovery Sport, но значително по-опростена. Това означава, че новият модел на индийската марка ще се предлага само със задвижване на предните колела, опростено задно окачване, барабанни спирачки на задния мост и хидравлична вместо електрическа кормилна уредба. Все пак за най-скъпата версия ще бъде налична система за предотвратяване на боксеването, която ще има три режима и би трябвало да подобри проходимостта при слечаи на необходимост. 
За задвижване, Tata Harrier ще разчита на 2.0 литров турбо дизел с мощност от 140к.с., доставян от Fiat. Серийно той ще бъде куплиран с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 6-степенна, автоматична скоростна кутия, която  пък идва от Hyundai. В по-късен етап се предвижда и по-мощна версия с мощност от 170к.с.
Tata възнамерява да предлага своя модел и в останалата част от света, като се очаква цените на базовите версии да започват от около - 22 000 долара.



Няма коментари:

Публикуване на коментар