петък, 3 юли 2015 г.

Fiat 500 с фейслифт след 8 годишно производство

Осем години! Толкова бяха необходими на един от най-успешните модели в новата история на марката, за да получи своите козметични промени, които по принцип се правят в средата на жизненият цикъл на модела. Fiat 500 е толкова успешен, че няма да е лъжа, ако кажем, че в момента компанията се крепи именно на него. Именно поради тази причина дизайнерите са били изключително предпазливи в своята работа. Според информацията обаче промените са над 1800. Дали моделът ще успее да се задържи на пазара още 8 години не е ясно, но най-вероятно  ще му се радваме поне още 4-5 години. 
Предната част получава изцяло нова броня и предни фарове с интегрирани дневни LED светлини. Задната част също се ограничава с нов дизайн на бронята и светлините, който са се сдобили с LED технология. В интериора обаче нещата са по-радикални. Наред с повишеното качество на материалите и новите разцветки на тапицериите клиентите ще могат да оборудват своите модели с инфотейнмънт система, чиито 7-инчов дисплей е намерил място на централната конзола. Отваря се възможност и за многобройни варианти на персонализацията, като клиентите ще могат да избират из между многобройните десени и разцветки на седалките, мокета и тапицериите а вратите. Звукоизолацията също е подобрена. Безопасността също е подобрена, като серийно вече се предлагат 7 въздушни възглавници. 
Що се отнася до механиката, то моторната гама изцяло покрива нормите Евро 6. Бензиновите версии са с работен обем от 0.9 и 1.2 литра и мощност между 69 и 105к.с. дизеловата версия разчита на 1.3 литровия, Multijet с мощност 85к.с. Серийно всички версии са оборудвани с 6-степенна, механична трансмисия, но срещу доплащане ще се предлагат, както автоматичната, така и роботизираната версия на механичната трансмисия с възможност за смяна на предавките от лостчета зад волана. Производителя изрично съобщава, че спирачната и кормилната система също са подобрени, а шасито по-устойчиво на усуквания. 
Продажбите на обновеният Fiat 500 започват от края на лятото, като едновременно ще бъде пусната и откритата версия.  Цени за сега не се съобщават.





Няма коментари:

Публикуване на коментар