неделя, 1 юни 2014 г.

VW Passat В8 с нов би-турбо 2.0 TDI агрегат

Тази седмица стана ясно, че през юли бъде представено осмото поколение на Volkswagen Passat. От фирмата официално оповестиха някои подробности, които би трябвало да ни дадат по-добра представа за това, какво да очакваме от новия модел. На първо място трябва да се спомене, че новото поколение ще бъде с около 80кг. по-леко от настоящото. Това става възможно благодарение на новата структура на купето, за чиято направа са използвани високоякостна стомана от ново поколение и алуминии, както и разбира се на MQB платформата. Въпреки, че габаритите на модела ще бъдат намалени, той ще предлага повече простор в купето, както за краката, така и за главите на пътниците. Багажното пространство също ще бъде с около 15л. повече. 
Относно интериора се споменава новата активно информационна система на фирмата, която ще направи своя дебют именно в този модел. Тя ще разполага с 12-инчов, TFT дисплей, чрез който ще бъдат управлявани повече от функциите на автомобила. Няма да е изненада, ако дизайна на таблото следва линиите на това показано в  Blue Cross Coupe ConceptНивото на безопасност също ще бъде повишено. Наред с предпазните средства и система за пасажерите, ще присъстват и системи за подпомагане на движението в задръстване, която ще разполага с функцията "Syop & Go". Новата система за автоматично паркиране също ще намира място, като сега тя ще може да позиционира автомобила и в перпендикулярни места за паркиране. 
Що се отнася до агрегатите, от фирмата потвърдиха, че в осмото поколение на Passat, премиера ще направи новия, 4-цилиндров, би-турбо дизел с мощност 240к.с. той ще бъде куплиран с 7-степенна, DSG трансмисия и ще може да се комбинира с системата за задвижване на четирите колела 4MOTION. Същият ще може да се комбинира и с Plug-в хибридна технология, която ще може да задвижва автомобила в разстояние от 50км., Само чрез помощта на електрическа енергия. Новият TDI агрегат  ще стане основа и за още версии с по-малка кубатура. Надяваме се още този месец да покажем първите снимки на модела, както и да станат ясни още детайли относно агрегатите. Комби версия ще има, но не е потвърдено дали ще има купе с четири врати, което означава, че  Passat CC  най-вероятно няма да има наследник. За духовен такъв, най-вероятно ще се смята бъдещото СС, позиционирано върху новото поколение на Jetta, което бе показано, като концепция в лицето на Volkswagen NMCИзточници близки до компанията обаче споменават, че се обмисля чистокръвно купе с две врати, което ще трябва да се конкурира с 4-тата серия на BMW. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар