петък, 25 ноември 2011 г.

Арестуваха собственика на Spyker


Стана ясно, че вчера вечерта лондонската полиция е арестувала руския предприемач и банкер Vladimir Antonov. Това става по искане на прокурорите в Литва, тъй като той е разследван за неправомерно източване на над 300 милиона евро от неговата Snoras Bank.
Както знаем от началото на годината Spyker е собственост на руския банкер, като инвестициите бяха вложени в спасяването на Saab чиито управител в "сянка" също може да се каже, че е руския олигарх. Въпреки усилията на Victor Muller да продаде шведската компания все още няма окончателни резултати. Стана ясно, че днес фабриката за пореден път е спряла производството на автомобили и работниците са освободени.
Не е ясно какви ще са последствията от ареста направен вчера, но на 100%, това ще повлияе както на латвийския олимпийски отбор чиито спонсор е Антонов, така и на футболния клуб Portsmouth. Да припомним, че правата за излъчване на WRC шампионата се държат от него, а един от главните спонсори на предаването Fifth Gear е именно Владимир Антонов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар