четвъртък, 11 юли 2024 г.

Restmod: Evoluto 355

 

В света на автомобилите, където масовото производство е норма, има редки скъпоценни камъни, които ни връщат към златната ера на страстта и инженерната майсторска изработка. 355 de Evoluto е именно такъв шедьовър – възродена легенда, превърната в съвременна симфония от мощ, красота и елегантност. Поредният рестомод е плод на неумолимата страст на Evoluto Automobili – екип от майстори, решени да вдъхнат нов живот на емблематичния Ferrari F355. Вдъхновен от класическите линии на 90-те години, 355 de Evoluto е преработен с модерни материали и технологии, издигайки го до нови висини на производителност и визуална привлекателност. Външният вид на 355 de Evoluto е истински шедьовър. Лекият алуминиев корпус е съчетаn с елегантни карбонови акценти, подчертаващи спортния силует и аеродинамичния дизайн. LED фаровете и стоповете придават модерен щрих, без да нарушават класическата хармония.

Външният вид на 355 de Evoluto е истинска радост за очите. Лекият алуминиев корпус е съчетаn с елегантни карбонови акценти, подчертаващи спортния силует и аеродинамичния дизайн. LED фаровете и стоповете придават модерен щрих, без да нарушават класическата хармония. Фирмата е подсилила купето с карбонови планки, което е довело до 23% по-голяма устойчивост на усукване в сравнение с това на оригиналният модел. Предоставеното от клиента Ferrari F355 служи като донор за крайният модел и реално почти всички детайли са модифицирани или заменени от напълно нови, изработени от екзотични материали което е довело до намаляване на общото тегло до 1250 кг.. За да бъде гарантирана експлозивността на модела фирмата ще произведе само 55 бройки от модела, стига да се намерят собственице на италианската класика, които биха се разделили с 6 цифрена сума за този процес, който отделя минимум 6 месеца. 

В основата на 355 de Evoluto бие сърце от титан – 3,5-литров V8 двигател, прецизно усъвършенстван, за да генерира 426 конски сили. Двигателят е преработен с ковани титанови бутала, биели и клапани, както и олекотен колянов вал. Тези модификации водят до по-ниско тегло, по-добра балансировка и по-висока устойчивост на обороти които достигат до 8500 в минута. За да се осигури оптимално подаване на гориво-въздушната смес е инсталирана нова система за впръскване на горивото, а всяка свещ вече разполага със собствена бобина. Изпускателната система на свой ред е изработена от титан и е проектирана да оптимизира потока на газове и да допринесе за характерния звук на двигателя. Скоростната кутия е 6-степенна с къси ходове и прецизно превключване, гарантиращо незабравимо шофиране, изпълнено с емоции и адреналин. Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 4.7 секунди, а максималната скорост възлиза на 295 км/ч.

Интериорът на 355 de Evoluto е оазис от лукс и комфорт. Ръчно изработена кожа от най-високо качество обгръща седалките, волана и таблото, създавайки атмосфера на изисканост и спортен дух. Седалките са ергономично проектирани за да осигурят оптимална опора и комфорт дори и при по-дълги пътувания. Воланът е с малък диаметър и е обвит с кожа Nappa, гарантирайки прецизно управление и неповторимо усещане за пътя.


Няма коментари:

Публикуване на коментар