четвъртък, 2 юни 2022 г.

Моделното семейство на Toyota Corolla с леки козметични промени и подобрена хибридна технология

Японците леко освежават 12-тото поколение на своя компактен модел Toyota Corolla и същевременно го оборудват с последната версия на хибридната система с повишена мощност и увеличена производителност. Външно промените са малки и са свързани с леко променен дизайн на броните и новите предни и задни светлини с нов светлинен подпис. Наличниза модела ще бъдат и изцяло нови адаптивни - LED светлини. Джантите също са с нов дизайн, а цветовата гама е увеличена с три нови цвята. 

Под капака място продължават да намират бензиновите 1.8 и 2.0 литрови, бензинови агрегати куплирани с хибридна технология, чиято мощност вече възлиза на 140 и 196 к.с., куплирани серийно с еCVT трансмисия задвижващи предните колела.  За първи път налична за модела е и версия със задвижване на четирите колела с добавен втори електромотор на задният мост, който се включва само при необходимост. На определени пазари моделът ще продължава да се предлага и с 1.2 и 1.5 литровият, турбо бензинов мотор куплиран с 6-степенна, механична или CVT трансмисия задвижващи предните колела.  

В интериора промените са малки и свързани предимно с новата мултимедийна система с 10.5-инчов сензорен екран и гласов асистент. Пред водача място намира 12.3-инчов цифров инструментален панел, а пакета за подпомагане на шофирането е с добавени функции. За по-високите нива на оборудване е налична и новата озвучителна система на JBL с мощност 800W, 9 високоговорителя и буфер. В Европа обновената версия на хибридната Corolla ще бъде достъпна от началото на следващата година, като за сега не се съобщава какво ще бъде увеличението на цената. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар