четвъртък, 1 април 2021 г.

Volkswagen Taigun представен в Индия

 Представен миналата година като предпроизводствен модел - Volkswagen , днес направи своята официална премиера в Индия, но според непотвърдена информация, феновете на марката могат да очакват този модел и на други пазари, като тези в Южна Америка например. Разликите с предпроизводственият модел са незначителни. Радиаторната решетка е леко изменена, праговете също са добили по-рафиниран вид, както и дизайна на рамото на задната чистачка с цел спестяване на средства. 


Снимки на серийният интериор все още липсват, но се предполага, че той ще бъде идентичен или близък до този на Skoda Kushaq с 10-инчов, плаващ дисплей за инфотайнмънт системата и сензорен панел за управление на климатичната инсталация. Срещу доплащане за модела ще се предлага и цифров инструментален панел с променящ се интерфейс. 

По отношение на задвижването, то там изненади няма. Обявените миналата година бензинови агрегати с работен обем от 1.0 и 1.5 литра и мощност съответно от 115 и 150к.с. с принудително пълнене ще са налични за модела с механична трансмисия или автоматична такава, която задвижва само предните колела. За по-мощната версия ще се предлага 7-степенната - DSG. 

Производството на VW Taigun ще се осъществява в Индия успоредно с чешкият си събрат. Повече снимки, както и такива на интериора се очакват малко по-късно, а старта на продажбите се очаква през лятото на тази година, като цени не се съобщават. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар