събота, 1 август 2020 г.

Izera е новата полска компания с 100%, държавно участие

Още е рано да се говори за новата полска марка - Izera, но самият факт, че полското правителство стой зад нея говори, че в най-скоро време нещата ще бъдат доведени до край. За целта държава създава съвместно предприятие между четири държавни компании с равен дял от акциите. 
Според информацията първите модели на марката трябва да бъдат представени до края на 2023 година, като това ще са бюджетни електрически задвижвани модели. Първите прототипи на компанията ни дават обзор на това, какво да очакваме от тях. Пред журналисти компанията представи хеч и кросоувър модели, за които не се споменава подробна информация, но става ясно, че в процеса на тяхната разработка са участвали немската EDAG, която има участие и в първата виетнамска автомобилна марка - Vinfast, Jaguar и италианското дизайнерско студио Torino Design. 
Намеренията на новата компания са да предлага своите продукти предимно онлайн, а в близко бъдеще се наема да изгради и инфраструктура от зарядни станции. Към момента обаче, компанията дори няма и терен, на който да започне производството на споменатите модели. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар