четвъртък, 28 май 2020 г.

Първи снимки на Volkswagen Nivus, часове преди официалната премиера

Часове преди официалната премиера на Volkswagen Nivus, станаха достъпни официалните снимки на модела. Според информацията налична до момента, новият кросоувър ще се предлага първоначално на пазарите в Южна Америка, а от началото на следващата година трябва да бъде наличен и в Европа. Реално VW Nivus, трябва да се разглежда като купе версия на Volkswagen T-Cross, тъй като споделя същата платформа. Габаритите са нараснали спрямо тези на T-Cross, като междуосието и ширината остават същите, но дължината и височината са както следва - 4.26 и 1.49 метра. По отношение на дизайна двата модела нямат много общо включително и в интериора. 
Очаква се до брони часове да станат ясни и агрегатите, които ще бъдат налични в новия модел, както и повече информация относно оборудването, която ще бъде добавена тук.
+++++++++++++++++++++++++++++
Първоначално под капака на VW Nivus, място ще намират 1.0 литровия, 3-цилиндров, турбо бензинов мотор във версия на мощност от 116к.с. или 128к.с., ако той работи с етанол. Серийно трансмисията предлагана за модела е 6-степенна, механична, а срещу доплащане ще бъде налична и автоматична трансмисия. При всички случаи, задвижването ще се осъществява посредством предните колела. Когато дойде в Европа, моделът се очаква да бъде наличен и с 1.5 литров TSI, както и 1.6 литров TDI.

Интериора е модерен и серийно за всички модификации ще се предлага цифровия инструментален панел пред водача и новата мултимедийната система с 10.2-инчов тъч и 10GB памет за различни приложения. ESC, асистента за потегляне при наклон, камерата за обратно виждане, Стоп/Старт система, ел. задна врата и т.н. ще се предлагат серийно за модела. Цени все още не са споменати, но предвид оборудването и принадлежността му към лайфстайл моделите, Volkswagen Nivus ще бъде поне с около  15-20%, по-скъп от T-Cross.





Няма коментари:

Публикуване на коментар