вторник, 2 юли 2019 г.

Audi S8 с 563к.с. под капака

Точно две години след премиерата на Новото Audi A8, марката представя и неговата мощна - S версия, който разполага с малко по-агресивна визия, серийно адаптивно окачване и четири управляващи колела. Системата за сканиране на пътя също е включено в серийното оборудване, но въглерод-керамичните спирачки ще се доплащат. 
Под капака на новото Audi S8, място намира V8-цилиндров, 4.0 литров, би-турбо мотор  с мощност 571к.с., оборудван с лека хибридна система. Трансмисията е 8-степенна, автоматична, предаваща движението към четирите колела, чрез спортен диференциал с ограничено приплъзване, а всичко това спомага да се постигне ускорение до 100км/ч. от място само за 3.8 секунди. и това при положение, че теглото на автомобила надхвърля 2.3 тона. Максималната скоост обаче остава ограничена по електронен път на 250км/ч.
В интериора разлики не се забелязват, ако изключим карбоновите декоративни елементи и спортните седалки с диамантена бродерия. За сега динамичните характеристики остават в тайна, както и ценообразуването на модификацията, но те ще станат ясни в края на лятото, малко преди официалната премиера на модела. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар