четвъртък, 20 юни 2019 г.

Kia Seltos предназначен за младите клиенти на марката

Най-новото попълнение в гамата на марката носи името Seltos и е базиран на платформата на Hyundai ix25 / Creta, като  можеда се смята и за производствена версия на концепцията представена преди една година Kia SP. Kia Seltos е компактен кросоувър, насочен към по-младата част на клиентите и ще бъде наличен на пазара в края на тази година. За сега все още не е потвърдено наличието на модела в Европа, но със сигурност се знае, че същият ще бъде наличен в Малайзия, Индия и най-вероятно в Русия. В Кита, моделът ще се предлага, като наследник на Kia KX3.
За задвижване Kia Seltos, разчита на два бензинови и един дизелов агрегат. Бензиновите версии са оборудвани с 1.6 литровия, турбо мотор с мощност 177к.с. и 2.0 литровия, атмосферен агрегат с мощност 149к.с. Дизелът е с работен обем от 1.6 литра и мощност 134к.с. В зависимост от модификацията за модела ще се предлагат 6 и 7-степенни, автоматични трансмисии, както и CVT, задвижващи предните колела. Задвижването4х4 ще се предлага само за някои от агрегатите, срещу доплащане. 
Все още няма разпространени снимки на интериора, но става ясно, че предлага модерни системи за свързаност и мултимедия с 8 или 10.2-инчови дисплеи с възможност за гласово командване. На борда присъстват и редица системи за активна и пасивна безопасност, както и три режима на движение: Normal, Eco и Sport. Цени все още не са обявени. До броени дни се очаквада бде представена и азиатската версия на модела, която ще има известни разлики в дизайна на екстериора.



Няма коментари:

Публикуване на коментар