неделя, 10 март 2019 г.

Bugatti La Voiture Noire ще бъде готов през 2021г.

 Френската марка направи уникален модел наречен Bugatti La Voiture Noire, предназначен за анонимен собственик. Моделът ще бъде произведен в една единствена бройка, като за база е използван Bugatti Chiron. Интересен факт е, че в Женева марката представя предпроизводствена версия на модела с изключителното съгласие на анонимният купувач, чиито реален модел ще бъде готов едва след няколко години. 


Bugatti La Voiture Noire е представен в чест на 110 годишнината на марката и е вдъхновен от модела Type 57 SC Atlantic, проектиран от сина на Еторе Бугати - Жан, който е произведен в 4 екземпляра, като една от тях е използвана лично от Жан Бугати и е изгубена по време на втората световна война. Специалисти споменават, че ако този модел се намери, то неговата цена сега би възлизала на над 100 млн. евро. 


Според запознати цената на новият новият модел възлиза на около 11 млн. евро, без данъци и такси. Техническите характеристики все още са тайна, а моделът представен в Женева е задвижван от маломощен електромотор.


Няма коментари:

Публикуване на коментар