четвъртък, 16 юни 2016 г.

Toyota Allion с обстоен фейслифт и нов интериор

Продажбите на второто поколение на Toyota Allion датират от 2007 година и до днес автомобилът се предлага в Япония без съществени промени. Слабите продажби обаче са дали повод на марката да освежи модела и с направените промени да се опита да възвърне част от клиентите на седана базиран върху платформата на предходното поколение Toyota Avensis. 
Toyota Allion позната още като Premio, получава изцяло нова предна част, която придава съвременно излъчване на модела. В задната част също се съобщава за леки промени. Интериорът е изцяло нов и налице ще бъде вече серийно предлага инфотейнмънт система и различни асистенти за безопасно шофиране. 
Под капака обаче промени няма. Там място ще продължават да намират бензиновите 1.5, 1.8 и 2.0 литрови агрегати с мощност между 109 и 252к.с., куплирани с CVT трансмисия  предаваща движението към предните или четирите колела. Според информацията разхода на гориво на всички версии е намален средно с около 3%. Цените на обновената версия в Япония ще започват от 1 855 000 йени, което се равнява на около 19 000 евро. 
Дали направените промени ще задържат модела на пазара ще се разбере на по-късен етап, но при всички случаи, ако марката възнамерява да предлага този модел за в бъдеще ще трябва да го подмени изцяло с нов такъв базиран върху модерна платформа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар